| lettuce.jpg
        (karel) RP        (10.8.2012 10:04) | 
    
      | tak nezrat maso je blbost, zrat maso kazdej den je taky blbost, proste vseho s mirou. bez masa bych bejt nemoch, ale nemusim ho moct casto. Radsi kvalitu nez kvantitu. Nezrat levny parky z namletejch kosti za dvacet korun kazdej den k veceri, ale jednou za tejden/14 dni si doprat peknej libovej steak z bycka, nebo jehnatko, nebo humrika. Kazdej nadava ze jist zdrave je drahy, ale to jsou kecy, zeru zeleninu, ovoce, ryby, poctivej chleba a stoji to uplne stejne jako kdyz jsem zral levne a nekvalitne | 
    
      | 
 | 
    
      | lettuce.jpg
        (Slava) RP        (16.2.2011 20:52) | 
    
      | Koukám, že jste tu tolerance a inteligence sama, kdo nejí maso je podle vás teplej jehovista  Sice v tom mase není nic co by jinde nebylo, ale bez masa to prostě nejde, protože to říkal kamarádovo známej  Co když ale psí a kočičí maso obsahuje něco navíc a vy onemocníte z nedostatku toho něčeho???  Když budete chtít postavit dům, necháte si ho stavět z nových cihel nebo použité cihly ze zbouraného domu? Já osobně stavím hlavně z nových cihel i bílkovin   | 
    
      | 
 | 
    
      | lettuce.jpg
        (franta)        (16.2.2011 20:07) | 
    
      | FEJK ale ja se ptam proc to brat potaz v budoucim jednani - nebo si snad tvoje telo neumi vytvorit cholesterol, ktery nase velmi vzdaleny predky posunul dal? | 
    
      | 
 | 
    
      | lettuce.jpg
        (FEJK)        (16.2.2011 16:38) | 
    
      | franta: Hodně. Protože přítomnost je důsledkem minulosti. Nebýt toho, že se z člověka stal lovec, by nenabyl těch schopností, které dnes máme a žili bychom na stromech v Africe jako ostatní opice se znalostmi pouze primitivních nástrojů, protože bychom měli problém tyto znalosti předat. | 
    
      | 
 | 
    
      | lettuce.jpg
        (Deadhart) RP        (16.2.2011 16:28) | 
    
      | WTF buďte už ticho, puma žerie mäso a nikto ju za to nesprdne, krava zas žerie trávu a nikto ju za to tiež nebuzeruje, tak čo, no? | 
    
      | 
 | 
    
      | lettuce.jpg
        (franta)        (16.2.2011 16:07) | 
    
      | FEJK: a co to ma co delat s pritomnosti? | 
    
      | 
 | 
    
      | lettuce.jpg
        (FEJK)        (16.2.2011 15:24) | 
    
      | veganobastardo: Já nevidím žádný přirozený způsob, jak získávat rostlinné produkty... vyšlechtit kulturní plodiny a doslova je trhat, vařit, péct, smažit, nebo rozřezat nějakým nástrojem... Prober se, díky tomu, že člověk začal lovit zvířata, se u něj vyvinula spousta věcí, jako komunikace, taktika, inteligence. Spousta věcí, znalostí a schopností, ze kterých žiješ, existuje díky tomu, že se kmen dokázal domluvit a vykopat jámu na mamuta. | 
    
      | 
 | 
    
      | lettuce.jpg
        (veganobastardo)        (16.2.2011 14:43) | 
    
      | niekto sa ohanal zo zaciatku nedostatkom energie, odporucam vzhliadnut http://www.youtube.com/watch?v=nIcSuA2b_Wc
dalsi argumentovali sedliackou logikou a prirodzenou ludskou vsezravostou..ja nevidim ziaden prirodzeny sposob ako ziskavat maso ci zivocisne produkty.. vyslachtit kravy a doslova im kradnut mlieko, ci zabit pomocou nejakej zbrane zviera, potom ho hodiny varit a dusit aby sme ho dokazali zjest, korenit a marinovat aby nam chutilo, to mi velmi prirodzene nepride.. | 
    
      | 
 | 
    
      | lettuce.jpg
        (franta)        (16.2.2011 12:32) | 
    
      | hmm: statisticky velmi nepravdepodobny, ale teoreticky tam moznost je... http://en.wikipedia.org/wiki/China_Project - Mimochodem, Slava psal ze *neni* vegetarian, tak nevim, podle ceho ho soudis | 
    
      | 
 | 
    
      | lettuce.jpg
        (hmm)        (16.2.2011 12:06) | 
    
      | Slava... jedine co ti poviem je ze sa stravujem zdravsie ako ty a to jem maso i zeleninu... | 
    
      | 
 | 
    
      | lettuce.jpg
        (Slava) RP        (16.2.2011 11:44) | 
    
      | 3/3 Žijeme v tržní ekonomice a lidé chtějí levné kilogramy zboží. Kvalita je ale o penězích. Kdo tvrdí, že jíst se má všechno tak ten by měl odpovědět zda jí pohanku, jáhly atd. Taky levné aroma v sušenkách vám nedodá nic z toho co by vám dodaly dražší mandlích nebo oříšky. "Běžný jidelníček" prohrává ve srovnání s jídelníčkem vegetariána který přemýšlí. Nicméně i vegetarián může nepřemýšlet a jíst nezdravě. | 
    
      | 
 | 
    
      | lettuce.jpg
        (Slava) RP        (16.2.2011 11:44) | 
    
      | 2/3  - ČR vede v rakovině tlustého střeva - proč asi - třeba je to tím, že od školky nam je podáváno až 10x vetší počet bílkovin než v západní evropě? Taky jsme savci ale 8 dospělích z 10 nedokáže zužitkovat mléko, které navíc pochází od jiného savce  Zelenina, balená voda i koření je ozařené aby se předešlo komplikacím s klíčením, bakteriemi a škůdci. Maso je vyhnané hormonama a napíchané upravenou vodou. | 
    
      | 
 | 
    
      | lettuce.jpg
        (Slava) RP        (16.2.2011 11:44) | 
    
      | 1/3 Myslíš české XXL kuchařky? Nejsem vegeterian, zajímá mě co jím a zbavil jsem se několika věcí které mi dříve znepříjemňovali život. Tvrdili jste, že v mase jsou látky pro tělo jinak nezískatelné. Zajímá mě jaké látky? Ten kdo říká "člověk nemá bachor a má ostré zuby" by měl zkusit ty zuby použít na čerstvé maso. Taky máme v puse i stoličky a střeva máme příliš dlouhá na takové množství bílkovin | 
    
      | 
 | 
    
      | lettuce.jpg
        (FEJK)        (16.2.2011 9:17) | 
    
      | "téměř každá světová kuchyně je mnohonásobně pestřejší než ta česká"
Ty jsi asi nikdy neviděl ty hromady tlustých kuchařek. K tomu, že nejsi sedlák. Diskutuješ dvojím metrem. Na jednu stranu říkáš, že masitá strava obsahuje hromadu jedů, ale u veg. si to nepřipustíš, přitom chodíš nakupovat do stejných obchodů. Jak maso, tak veg bez jedů lze získat pouze od poctivého zemědělce. | 
    
      | 
 | 
    
      | lettuce.jpg
        (Slava) RP        (16.2.2011 8:23) | 
    
      | 2/2 Prostě když se jedná o maso tak má člověk jíst všechno ale když se jedná o ostatní potraviny tak každý vycouvá a tvrdí, že stačí jíst nejlevnější pšeničné vločky, pšeničný chleba, salám s přídavkem pšenicí, sušenky z pšenice, knedlíky z pšenice atd...  Stačí se podívat za hranice ČR a zjistíte, že téměř každá světová kuchyně je mnohonásobně pestřejší než ta česká.... | 
    
      | 
 |