glutamat sodny v praxi 27.01.2011 
Obrázek glutamat sodny v praxi
only red.lines matter IT dinosauri flastenecke lypido zachraneno Enough-musk-is-enough debiliens 2 cyklus ruske propagandy
Komentáře (17) Komentovat Nezobrazovat

glutamat_sodny_v_praxi.JPG (lul) (9.6.2022 7:32)
sůl, pochoutka labužníků

glutamat_sodny_v_praxi.JPG (karel (neprihlaseny)) (8.2.2019 4:32)
proc vlastne vsichni furt papouskujou ten problem s glutamatem? pokud vim tak hlavni problem s nim maji prevazne anglosasove,. napr co japonci maj 'evolucni 'trenink z morskejch ras, stedoevropani a skandinavci z hub, atd. to je zas naka propaganda, ucelovka, beo prejimani clanku z ciziny bez zasazeni do kontextu.

glutamat_sodny_v_praxi.JPG (Labužník) (29.1.2011 9:22)
max: Nevymýšlej si, nikde se žádná kočka nikdy nenešla, na to je moc drahá, aby ti to dávali na talíř. A v Tescu jsou všude jen vietnamci, nesmíš věřit nápisům "Čínská restaurace" :-)

glutamat_sodny_v_praxi.JPG (TexRP (28.1.2011 9:58)
max: ja viem, ja som reagoval na Fejtosa, ze sucet ingrediencii je len 93% a nie 100%. zvysnych 7% je peprova a cesnakova mucka.

glutamat_sodny_v_praxi.JPG (BobsikRP (28.1.2011 9:23)
se mi hlavne libi 74% soli, to je aspon zdravy pokrm :D

glutamat_sodny_v_praxi.JPG (max) (28.1.2011 1:30)
@Tex - ja som nepoukazoval na to ze co je zvysok, ale na sucet tych troch ingrediencii, kolegovi dole to vyslo 96 :) ... a btw su tam pisane minimalne hodnoty (>) .. a aj tak to je nepodstatne tie hodnoty, je to len aby to bolo pravne osetrene ... a inak k ym CINSKYM RESTAURACIAM - u nas jedna je co je v Tescu, tak hygienici tam nasli MACKY :) a cinania ze to su zajace, ale bohuzial to neboli zajace :D .. ale musim povedat, nahodu dobre chuti to macacie maso :))

glutamat_sodny_v_praxi.JPG (Slava) (28.1.2011 0:58)
Zákeřnost není v přímé "okamžité" škodlivosti ale v celkovém důsledku. Když si budete dávat 1 týdně jídlo s glutamáty, posunete si hranice při které vnímáte chutě. Potom si budete podvědomě vybírat více a více jídla silně kořeněná... Proto se to dává ve fast-foodech a proto nám pak nechutná zelenina :) Další věcí je to, že mnoho nekvalitních jídel by se bez této suroviny nedalo prodat/pozřít :)

glutamat_sodny_v_praxi.JPG (bearfucker) (28.1.2011 0:54)
oouu noooo, toto zerem kazdy druhy den v cine, a ako hlavne jedlo mavam zrejme potkanov? o_O

glutamat_sodny_v_praxi.JPG (TexRP (28.1.2011 0:37)
*peprova

glutamat_sodny_v_praxi.JPG (TexRP (28.1.2011 0:37)
zvysnych 7% ocividne tvori cesnakova a paprikova mouka. kde je problem?

glutamat_sodny_v_praxi.JPG (max) (28.1.2011 0:20)
@Fejtos - neviem ako u vas, ale v realnom svete 13 a 6 a 74 je 93, takze "epik faul" si asi ty :)

glutamat_sodny_v_praxi.JPG (Pan RRP (28.1.2011 0:16)
Je to v poradku. Kazdy vyrobek musi obsahovat % slozeni majoritnich surovin, to jsou ty procenta co jsou uvedena. Zbytek jsou ty mouky a zbytky po chemicke vyrobe pri obohacovani uranu. A jelikoz je to v minimalni mire, neudava se jeho procentualni slozeni.Na tatrance taky nemas napsano 1/10 vajicka, 3 kousky orechu.....

glutamat_sodny_v_praxi.JPG (Fejtos) (28.1.2011 0:11)
no jo no jsou to ale kreteni. vdty 13 a 6 a 74 dava 96 a ne 100 takze zase epik faul :D:D

glutamat_sodny_v_praxi.JPG (Pan RRP (28.1.2011 0:01)
Tak studie jsou neprokazatelny ze...takze jakekoliv pri nejsou na miste. Spis zalezi na individualnim rozhodnutim. To mas jako mobil u hlavy....A co se tyce glutamatu, je to v kazdem dochucovadle, jaks rikal vegeta, sypkych polevkach, mnohych polotovarech, hodne se uziva prave ve fast foodech...

glutamat_sodny_v_praxi.JPG (TexRP (27.1.2011 23:59)
no hej, tiez by som tomu nedoveroval, vyzera to dost nechutne..

další...