-Paliva_pizza-______23.08.2012.jpg
(T_xy) (20.8.2013 2:57)
|
Ta stupnice se jmenuje Scovilleho stupnice (SHU). Hodnotu pálivosti lze stanovit naprosto přesně, jenom výrobci nemají zájem. Výsledek je ten, že si člověk koupí feferonky, které jsou skoro sladké. A pak si koupí papriku na lečo (žádná zmínka o pálivosti) a to je na vyhození. Ještě mám v mrazáku pár těchto paprik nakrájených na kostičky, pro normální pálivé lečo stačí ke sladké paprice přihodit pár těchto kousků. |
|
-Paliva_pizza-______23.08.2012.jpg
(klak) RP (23.8.2012 23:02)
|
Nj, měla by se na to začít používat nějaká stupnice nebo uvádět BTU, jinak je to označení "extrapálivé" a podobně jen marketingový žvást.
To co se běžně prodává v obchodech není nikdy moc silné, ale zažil jsem nedávno výjimku. Koupil jsem si v Intersparu wasabi pastu v tubě, která byla tak silná, až byla nepoužitelná. Snesu hodně, ale tuhle pastu jsem vyhodil. |
|
-Paliva_pizza-______23.08.2012.jpg
(Ja1) RP (23.8.2012 20:31)
|
preto si pestujem vlastne |
|
-Paliva_pizza-______23.08.2012.jpg
(kuras) RP (23.8.2012 15:16)
|
jj, su to smejdy... v obchode ( kamennom ) som este nenasiel nieco poriadne palive... aj extra ultra hot priamo z thailandu boli o nicom... |
|
-Paliva_pizza-______23.08.2012.jpg
(BG) RP (23.8.2012 14:27)
|
vcera som si kupil extremne palivu chilli omacku vitana, paliva teda skoro vobec neni |
|