když nemáš na gril
(giggle) (5.7.2025 10:51)
|
Hmm... Vysušené |
|
když nemáš na gril
(sdfewrq) (5.7.2025 9:18)
|
no tak to budou oxidy zeleza a ruznych prvku ktere se v tom zeleze vyskytuji, napriklad uhliku, co se v mire vetsi nez obvykle pravdepodobne propali do toho masa. ja osobne nikdy nic takoveho nezkousel, takze nevim jestli se to projevi na chuti. o tezkejch kovech sem nic nerikal |
|
když nemáš na gril
(no-X) RP (5.7.2025 8:50)
|
sdfewrq: No a teď ještě vysvětlení, jak konkrétně v důsledku vysoké teploty v železe vzniknou ty těžké kovy. Jinak tedy že v místě oblouku dosahuje teplota řádu tisíců stupňů nic neříká o teplotě, kde je kov v kontaktu s masem. I plamen plynového sporáku může mít ke 2000 °C a neznamená to, že by do jídla v kovovém hrnci střílely molekuly železa (mimochodem, jak vypadá molekula železa, když železo molekuly netvoří?) do masa. |
|
když nemáš na gril
(Peter .) RP (5.7.2025 8:02)
|
Železo je zdravé, bez neho by nebol hemoglobín v krvičke. Všetci by sme sme mali každé ráno trochu odhryznúť zo železnej roxorovej tyče, a dobre to požuvkať pred prehltnutím. |
|
když nemáš na gril
(sdfewrq) (5.7.2025 7:49)
|
Je rozdil kdyz zeleznou mrizku nahrejes ohnem na 400°C - nez kdyz skrz to zelezo posilas elektricky oblouk ktery tavi zelezo a strili teploty v tisicich stupnich celsia pri cemz molekuly vseho teplotou strili do vsech smeru plne energie = zakonite nektere molekuly zeleza vystreli i do toho masa... AI: Teplota při svařování obalenou elektrodou - obvykle v rozmezí 6000 až 8000 °C v oblasti elektrického oblouku. |
|
když nemáš na gril
(no-X) RP (5.7.2025 7:35)
|
█▄ █ █▬≪ E: Vážně by mě zajímalo, odkud by se tam ty těžké kovy měly vzít. Z oceli? Jakože na v oceli, která prošla kovnertorovým procesem, který z ní většinu příměsí odstraní, je více těžkých kovů než v roštu litinového grilu, který se od oceli liší právě tím, že konvertorovým procesem neprošel? To je zajímavá úvaha. |
|
když nemáš na gril
(Fox) RP (5.7.2025 5:58)
|
A já blbec koupil kontaktní gril, přitom stačilo vytáhnout svářečku a uříznout dva kousky účka. |
|
když nemáš na gril
(anonykrysa) RP (5.7.2025 1:38)
|
Kretén, použít MMA tam, kde by byl ideální TIG |
|
když nemáš na gril
(hixaxon) RP (5.7.2025 1:09)
|
1 bludišťák za kreativitu, ale ne, to bych si nedal. Jsem na to nedostatečně rozvinutý gurmán |
|
když nemáš na gril
(Dr.Q) (5.7.2025 0:31)
|
zdravý jako skok ze skály... |
|
když nemáš na gril
(keket_nereg_nereg) (4.7.2025 23:33)
|
a rakovina z toho je k tomu zdarma? |
|
když nemáš na gril
(█▄ █ █▬≪ E) (4.7.2025 23:13)
|
... asi mu doktor předepsal že má jíst víc .. železa a těžkejch kovů. Na játra, žlučník atd.. |
|